29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του Ιατρού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 11/6.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Διμήνι, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Την μνήμη του Αγίου Λουκά πανηγυρίζουν ακόμη:

Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, ενώ θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 7μ.μ., θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Αγίου και θα τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Κατά την διάρκεια της Πανηγύρεως, θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 8.30μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία θα απολύσει στις 12 τα μεσάνυκτα.

Για την ενίσχυση των εξεταζομένων μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα τελεστεί, επίσης, Ιερά Παράκληση, την Κυριακή 13/6, στις 6.30μ.μ.

Related posts