29 Μαρτίου, 2024

Κοινωνική Υπηρεσία στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Σουρλιγκείου Ιδρύματος Καναλίων

Κοινωνική Υπηρεσία στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Σουρλιγκείου Ιδρύματος Καναλίων

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Κοινωνική Υπηρεσία στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Σουρλιγκείου Ιδρύματος Καναλίων, με υπεύθυνη την Κοινωνική Λειτουργό Βλαχονάτσιου Γραμματή -Ειρήνη, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις παροχές και την λειτουργία του Σουρλιγκείου Γηροκομείου Καναλίων.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη της νεοσύστατης Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους τροφίμους της Μονάδας, με σκοπό τη διερεύνηση της ψυχοσυναισθηματικής τους κατάστασης και την γενική στήριξή τους. Θα οργανώνει ομαδικές συναντήσεις με τους φιλοξενούμενους στο Ίδρυμα, στα πλαίσια της Κοινωνικής Εργασίας, με στόχο την κοινωνικοποίησή τους μέσα από την τόνωση των δεξιοτήτων τους, ενώ παράλληλα θα δραστηριοποιείται ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των ηλικιωμένων και των οικογενειών τους.

Τον τρίτο πυλώνα της λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γηροκομείου της Τοπικής μας Εκκλησίας, θα αποτελέσει η πραγματοποίηση εκδηλώσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποϊδρυματοποίηση των φιλοξενουμένων στο Ίδρυμα.

Επιπλέον, θα συστηματοποιηθεί η συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ιδρύματος με κοινωνικές δομές και φορείς της Τοπικής μας Κοινωνίας.

Με σκοπό τη συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας της φιλοξενίας των τροφίμων στο Ίδρυμά μας, η Κοινωνική Λειτουργός θα συνεργάζεται άμεσα και καθημερινά με το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Τέλος, η Κοινωνική Υπηρεσία του Σουρλιγκείου Ιδρύματος Καναλίων θα ενημερώνει όλους όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν στο Ίδρυμα, εξετάζοντας ταχύτατα και συστηματικά όλες τις υποψηφιότητες των νέων εισαγωγών στο Ίδρυμα.

Το Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, Κ. Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή, ενώ κάθε Τετάρτη στους χώρους του Ιδρύματος στα Κανάλια Μαγνησίας.

Πληροφορίες: Κοινωνική Υπηρεσία: 6987344870

Νοσηλευτική Υπηρεσία: 6987060114

Σταθερό τηλέφωνο: 2428074042

Email: [email protected]

Related posts