26 Απριλίου, 2024

Πανηγύρεις Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης – Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Αθανασίου

Πανηγύρεις Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης – Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων Αγίου Αθανασίου

 

Την μνήμη των Αγίων Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Τρίτη του Πάσχα (4/5).

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Αγίου Ραφαήλ Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίου Ραφαήλ Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

 

Την ίδια ημέρα θα εορταστεί η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίου Αθανασίου στα Αστέρια Αγριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Ελευθέριος Σαράτσης, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Δημήτριος Καρακώστας, Αρχιερατικός Επίτροπος Βελεστίνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts