19 Απριλίου, 2024

ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ – Κυριακή 11 Απριλίου 2021, ώρα 20.00

ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ – Κυριακή 11 Απριλίου 2021, ώρα 20.00

ΛΕΣΧΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΒΟΛΟΥ

Συνεργασία της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»

και της  Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

  

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου ξεκίνησε το 2019  ως μια πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή, Δημοσιογράφου, Διευθυντή του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και μέλους του Δ.Σ.  της «Μαγνήτων Κιβωτού». Εντάσσεται στις δραστηριότητες της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Υλοποιείται δε με τη συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Στόχευση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.

Από τις πρώτες κιόλας δράσεις και εκδηλώσεις της, η Λέσχη Αφήγησης Βόλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς αρκετοί άνθρωποι διάφορων ηλικιών πλαισίωναν τις εκδηλώσεις τις στον φιλόξενο και προσβάσιμο χώρο της Wonderschool, Σπυρίδη 93, στον Βόλο, όπου φιλοξενήθηκαν από την αρχή των δραστηριοτήτων και μέχρι την διακοπή τους, που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού.

Στην τελευταία συνάντηση όμως του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από απόφαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας και Προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού» αποφασίσθηκε να πειραματισθούμε πραγματοποιώντας κι εμείς τις συναντήσεις μας  διαδικτυακά. Πρόθυμος αρωγός σε αυτή την πειραματική συνάντηση είναι η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου που μας πρόσφερε χώρο στην γνωστή πια πλατφόρμα ZOOM.

Έτσι αυτή την Κυριακή 11 Απριλίου στις 8 το βράδυ οι αφηγητές του Βόλου θα συναντηθούν με αφηγητές από όλη την Ελλάδα  για να μοιραστούμε μια βραδιά αφήγησης μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Η πλατφόρμα zoom θα είναι ανοικτή σε όλους χωρίς κωδικούς

https://zoom.us/j/93306481197?pwd=cTdUbUpBdjVnazE3cDBMemsyRldkUT09

Σε αυτή την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση θα έχουμε την χαρά να αφηγηθούν οι:

Αντωνία Μπατσαλή, , Μάρω Αισώπου, Αγγελική Θάνου, Ελένη Μπασδάρα, Δημήτρης Προύσαλης, Λεωνίδας Χριστοδουλίδης, Δημοσθένης Χαρούλης, Δημήτρης Μάλλης και ο Νίκος Βαραλής.

 

Υπεύθυνος της συνάντησης καθώς και της Λέσχης Αφήγησης Βόλου είναι  ο δημοσιογράφος και διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» Νίκος Βαραλής, ο οποίος ασχολείται και ο ίδιος με την τέχνη της αφήγησης εδώ και πολλά χρόνια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο messenger Nikos Varalis ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, [email protected]

Related posts