29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη Πέμπτη – Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Μεγάλη Πέμπτη – Ακολουθία των Αχράντων Παθών

Την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 8π.μ. και θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής (Ακολουθία των Αχράντων Παθών). Την ημέρα αυτή «επιτελούμεν τα Άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ά δι’ ημάς εκών κατεδέξατο, δηλαδή τους εμπτυσμούς, τους γέλωτας, τα ραπίσματα, τους κολαφισμούς, τας ύβρεις, την πορφύραν, την χλαίναν, τον κάλαμον, τιον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και τέλος πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 6μ.μ., θα χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου: 5.30μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου: 5μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου θα τελεστούν δύο Ακολουθίες των Αχράντων Παθών: στις 12μ και στις 6μ.μ.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας: 6μ.μ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr

Related posts