19 Μαρτίου, 2024

Χειμερινό πρόγραμμα Πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Μικρός Παράδεισος» του Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου – Η «Λεμονάδα Σπιτική» πάει στον… «Μικρό Παράδεισο»!

Η παιδική διαδικτυακή εκπομπή «Λεμονάδα Σπιτική», έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τον πρώτο κύκλο των 10 επεισοδίων, δίνει πλέον το σύνθημα εκκίνησης της νέας ιεραποστολικής χρονιάς, περιμένοντας τους μικρούς της τηλεθεατές να γίνουν πια εκείνοι πρωταγωνιστές των πιο διασκεδαστικών Σαββατοκύριακων της πόλης μας! Ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης «Ο Μικρός Παράδεισος», του Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για το Σάββατο και την Κυριακή. Ο «Μικρός Παράδεισος» είναι γνωστός και οικείος πια χώρος στους μικρούς μαθητές και φίλους μας, αφού ήδη έχουν περιηγηθεί ψηφιακά στους υπερσύγχρονους χώρους του, ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό θα είναι οι αγαπημένοι πλέον συντελεστές της «Λεμονάδας Σπιτικής».

Πρόγραμμα Σαββάτου από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι:

Οι οικοδέσποινες Χάιδω Αναστασίου και Βίκυ Νινιζοπούλου αναλαμβάνουν πλέον τον καθιερωμένο ρόλο, των εκπαιδευτικών και στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Θρησκευτικής Κατήχησης για να πραγματοποιούν ένα πλούσιο διδακτικό πρόγραμμα με μαθήματα όπως: Θρησκευτική Κατήχηση, Γνωριμία με τον Ναό, Πολυαισθητηριακό Παιχνίδι, Θεατρική Αγωγή, Καλλιτεχνικά- Ζωγραφική, Αυτοσχέδια Παιχνίδια, Μουσικοκινητική κα.

Ο γυμναστής Νίκος Γιαννιός στο Τμήμα Γυμναστικής αναλαμβάνει την εκγύμναση των μικρών μας φίλων με προγράμματα Κυκλικής Γυμναστικής, (Functional Training) , Αθλο…παιδιαρισμάτων και Χορογυμναστικής, ενώ θα λειτουργήσει από την επαγγελματία εκπαιδευτικό Χαρά Θεωνά τμήμα «Αγωνιστικού Μπαλέτου» με ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων.

Η πρωτοπόρα και σύγχρονη εκπαιδευτικός Γιώτα Διαμαντή, περιμένει τους μεγαλύτερους μαθητές στο Τμήμα Σχολικής Μελέτης για προετοιμασία Σχολικών Μαθημάτων, για να παρασκευάσουν μαζί «Γραμματο-σαλάτα!» (Εξάσκηση στα γλωσσικά μαθήματα) και «Αριθμο-μελέτα!» (Εξάσκηση στην αριθμητική) ενώ για πρώτη φορά θα διδαχτεί το βιβλίο «Ο Όμηρος ταξιδεύει στην Αρχαιότητα και αναζητά την αλήθεια», το ανάγνωσμα «συνάντησης» Χριστιανισμού και Ελληνισμού.

Με σεβασμό και αγάπη στην Ελληνική Παράδοση, θα λειτουργήσει Τμήμα Παραδοσιακής Αγωγής όπου θα περιλαμβάνει εκμάθηση Παραδοσιακής Μουσικής και Παραδοσιακών Χορών, ενώ στο εξειδικευμένο Μουσικό Εργαστήριο οι μαθητές θα παρακολουθούν μαθήματα Μουσικής, Παιδικής Χορωδίας, Παιδικής Βυζαντινής Μουσικής ενώ, επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης Μουσικών Οργάνων (Κιθάρα, Λαούτο, Βιολί, Μπουζούκι, Παραδοσιακά Λαϊκά Έγχορδα και Παραδοσιακά Κρουστά).

Τέλος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τον «Μικρό Παράδεισο» ο αγαπημένος μάγειρας, Βασίλης Γιαννούλας, που κάθε μήνα θα μαγειρεύει με όλους τους μαθητές στο Τμήμα Μαγειρικής τα λαχταριστά εδέσματά του!

 Πρόγραμμα Κυριακής: από τις 10 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι

Μετά τον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό από τις 10 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, ο «Μικρός Παράδεισος» θα πραγματοποιεί 2ωρο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.

Δώστε χρώμα, κέφι και γνώση στα Σαββατοκύριακά σας, με καταρτισμένους παιδαγωγικά εκπαιδευτικούς και σε έναν χώρο τόσο όμορφο σαν… έναν «Μικρό Παράδεισο»!

Ημερομηνία Έναρξης: Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Εγγραφές: Από 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ώρες Γραμματείας: 12:00-1:00 μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή

Πληροφορίες-Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 24211-81388

e-mail: [email protected]

@mikrosparadeisoskdap2019

Κόστος Συμμετοχής: 10€/μήνα

Related posts