23 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Λαμπρή η θερινή Πανήγυρις της Μονής Ταξιαρχών Πηλίου

Παρουσία πλήθους προσκυνητών, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε η θερινή Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, επί τη αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Σαββατοκύριακο 5-6/9.

Στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσε πληθύς Κληρικών μας, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυξ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντες για την τάξη και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και εξήρε, ακόμα μία φορά, την ποικίλη πνευματική προσφορά της Μονής σε καιρούς δυσχειμέρους, ευχαριστώντας επί τούτου την Γερόντισσα Νικοδήμη. Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και τον Γέροντα της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια ανέλαβε την πνευματική καθοδήγηση της Αδελφότητας.

Related posts