22 Φεβρουαρίου, 2024

Η Παναγία Δεμερλιώτισσα στον Άγιο Γεράσιμο Βόλου – Πανηγυρίζει η Μονή του Αγίου Γερασίμου Μακρινίτσης

Την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγυρίζει η ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας, την Τρίτη 15/9.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί την παραμονή της εορτής στις 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Βόλου. Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, προπαραμονή της εορτής, στις 6.45 μ.μ. θα αφιχθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δεμερλιώτισσας, προερχόμενη από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.  Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δεμερλιώτισσας θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Τετάρτη 16/9, στις 10.00 π.μ., οπότε θα αναχωρήσει.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Ιερού Ναού μπορείτε να το δείτε εδώ

Related posts