28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Καθιέρωση Ιεράς Εικόνος Αγίας Κυριακής – Λαμπρή η Πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στον Βόλο

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εόρτασε ιεροπρεπώς η Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο τον νεόδμητο ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.

Τα προεόρτια τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος την Κυριακή 5/7 λειτούργησε και ομίλησε στον Ναό, ανοίγοντας την αυλαία της Πανηγύρεως, η οποία κορυφώθηκε το διήμερο 6-7/7, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, τηρουμένων, βέβαια, των προβλεπομένων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε την νέα εφέστια Εικόνα της Αγίας Κυριακής, που φιλοτέχνησε ο εκλεκτός Αγιογράφος κ. Σωτήριος Καλούτσας, ο οποίος την αφιέρωσε στον Ναό, εις αέναη ευλογία και προστασία Κλήρου και λαού. Ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε τον καλλιτέχνη για την πρωτοβουλία, όσο και για την ποιότητα του έργου του, εξήρε δε την όλη διακονία του νέου Προϊσταμένου της ενορίας π. Διονυσίου Χαϊκάλη, ο οποίος ανήκει στην  χορεία των αμίσθων Κληρικών μας και έδωσε νέα δημιουργική πνοή στην ενορία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία υπάγεται και ο πανηγυρίζων Ναός της Αγίας Κυριακής.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ενώ ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος ομίλησε επικαίρως.

Related posts