19 Απριλίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση των μελών του “Εσταυρωμένου”

Πηγή: Ο Εσταυρωμένος

Τη Δευτέρα 22-6-20, στις επτά το απόγευμα, στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως Δημητριάδος, συγκλήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο «Εσταυρωμένος», ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη συζήτηση στην Ολομέλεια τρεχόντων ζητημάτων.

Η Εξελεγκτική Επιτροπή ανέγνωσε την έκθεσή της για τον απολογισμό του 2019 και τον προϋπολογισμό του 2020, ενέκρινε το περιεχόμενό της και απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη. Ακολούθως, περιγράφηκαν οι δράσεις του προηγουμένου έτους και όσες σχεδιάζονται για το 2020, με όσες δυσκολίες ανέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τονίστηκε για μία ακόμη φορά η αξία της πολυσχιδούς και σεμνής δράσης του «Ε» για την ανακούφιση των αναγκεμένων αδελφών, καθώς και η αφοσίωση των εθελοντών του κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ.Σ.

Μία διακονία αληθινά θεόπνευστη, που έχει εκπλήξει με τη δυναμική και την τελεσφορία της και τους πλέον δύσπιστους. Ακόμη, εκφράστηκαν απόψεις για την εξομάλυνση ορισμένων δυστοκιών στο έργο των δομών και τονίστηκε η αναγκαιότητα συστράτευσης και νέων εθελοντών, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται και οι απαιτήσεις διογκώνονται.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Η συνέλευση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες όλων προς όλους για την άριστη συνεργασία.

Απολογιστικά στοιχεία 2019

Από την δραστηριότητα των κοινωνικών  δομών του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»

  1.    Στο ΚΕ.Δ.Α.Β  και στη «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» δεχτήκαμε 1.150 περίπου επισκέψεις και ενισχύσαμε ισάριθμες οικογένειες και πρόσωπα της περιοχής μας
  2.  Το Κέντρο Υποδοχής Κρατ/νων αντιμετώπισε 300 περίπου περιστατικά προσφέροντας οικονομική & υλική βοήθεια, όπως τρόφιμα, κρέας, λάδι, βρεφικό γάλα κ.α.).
  3. Το ΚΕ.Δ.Α.Β., με χρηματοδότηση του Δ.Σ. του «Ε», πραγματοποίησε 180 ανθρωπιστικές αποστολές σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την στήριξη και των σεισμοπλήκτων της Αλβανίας.
  4. Ο «Ε», μέσω των χώρων φιλοξενίας που λειτουργεί και των ξενοδοχείων της πόλης μας, προσέφερε 1907 διανυκτερεύσεις.
  5. Το Δ.Σ. ενίσχυσε δεκάδες εκκλησιαστικές δομές, όπως Ενοριακά Σπίτια Γαλήνης Χριστού, Ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, Ιερές Μονές κ.α. προσφέροντας 650 κιλά ελαιόλαδο, δεκάδες κιλά όσπρια, ψάρια, μαλάκια κ.α
  6. Στηρίξαμε τους χώρους εγκλεισμού προσφέροντας σε μηνιαία βάση οικονομικά βοηθήματα που ανέρχονται στο ποσόν των 3.770,00 Ε, αλλά και πολλά αναγκαία είδη, όπως καινούργια στρώματα, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, είδη ατομικής καθαριότητος κ.α.  για την ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων.
  7. Ο «Ε», διένειμε καύσιμη ύλη (καυσόξυλα και πετρέλαιο) σε 30 περίπου οικογένειες.
  8. Το εργαστήριο ραπτικής κατασκεύασε δεκάδες σεντόνια, μαξιλαροθήκες και πετσέτες προσώπου που δίνονται δωρεάν στους χώρους κράτησης της περιοχή μας.
  9. Ο “Ε” Προσέφερε σε 5 οικογένειες ψυχολογική στήριξη μέσω ψυχολόγο
  10. Στήριξε 5 απόρους μαθητές προσφέροντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, μέσω εθελοντών καθηγητών και φροντιστηρίων.
  11. Ο «Ε» προσέφερε 70 μηνιαίες υποτροφίες σε άπορους μαθητές και φοιτητές.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ…

Related posts