19 Απριλίου, 2024

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Μνήμη Αγίου Λουκά του Ιατρού

Την μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, τιμά η Εκκλησία μας την Πέμπτη 11/6.

Στην Τοπική μας Εκκλησία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Στις 10.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 01.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 7.00 μ.μ. ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Λουκά. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η μνήμη του Αγίου Λουκά, θα εορταστεί πανηγυρικά και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Την παραμονή της εορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας. Κατά την διάρκεια της πανηγύρεως θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό μας Ναό.

Ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη του Αγίου Λουκά, θα τελεστεί την Τετάρτη 10/6, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου. Η Αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. και θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα.

Και σε άλλους Ιερούς Ναούς της πόλεώς μας θα τελεστούν Ιερές Ακολουθίες, επί τη μνήμη του Αγίου. Ολόκληρο το Πρόγραμμα των Ιερών Αγρυπνιών μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ανακοινώνεται ότι στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μαρίνας. Ανήμερα, 7.30 – 10.00 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία και στις 7.00 μ.μ. Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά και στη συνέχεια θα τελεστεί το Μυστήριο Ιερού Ευχελαίου, ενώπιον της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών Πηλίου, ανήμερα της εορτής την Πέμπτη 11/06, θα τελεστεί στις 6.30 μ.μ., το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, Αρτοκλασία και Ιερά Παράκληση στη μνήμη του Αγίου Λουκά.

 

Related posts