29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Φιλανθρωπικές παρεμβάσεις του Μητροπολιτικού μας Ναού και του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» εν μέσω κορονοϊού

Την περίοδο αυτή – παρ’ όλα τα εμπόδια – λόγω πανδημίας, συνεχίστηκε το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και του “Εσταυρωμένου”, για την στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας, αλλά και κοινωνικών φορέων και Ιδρυμάτων, που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού, διένειμε πασχαλινά δέματα (με τρόφιμα) και οικονομικά βοηθήματα σε άπορες οικογένειες και  μοναχικά πρόσωπα της ενορίας. Να σημειωθεί δε, πως το Φ.Τ. προφέρει μηνιαία βοηθήματα σε δεκάδες συνανθρώπους μας.

Ο Σ. Σ. Κ. Βόλου ο “Εσταυρωμένος”, που είναι καρπός έμπρακτης αγάπης και της ενορίας – προσέφερε σε ευπαθείς ομάδες (οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, προσφύγων, ανέργων, ασθενών, μονογονεϊκών οικογενειών, απόρων φοιτητών και μαθητών κ.άλ.) και σε κοινωνικούς φορείς, Ιδρύματα και χώρους κράτησης (Κιβωτός του Κόσμου, Γηροκομείο Καναλίων, Ξενώνας “ΦΙΛΥΡΑ”, Φυλακή Βόλου και Κασσαβέτειας, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, κρατητήρια Ελληνικής Αστυνομίας κ.άλ.), οικονομικά βοηθήματα (2.800 Ευρώ), διατακτικές (για τρόφιμα), είδη ένδυσης, καθαριότητος, παραϊατρικό υλικό κ.άλ), με σκοπό τη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Τέλος, φίλος του “Ε” διένειμε, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, προσέφερε, μέσω του Συλλόγου, το ποσόν των 5.838 Ευρώ σε 61 οικογένειες της περιοχής Βόλου και περιχώρων. Ευχαριστούμε τον δωρητή, ο οποίος, αν και δεν είναι κάτοικος Βόλου, εκτιμά το φιλανθρωπικό έργο του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, που δραστηριοποιείται με την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Related posts