19 Μαρτίου, 2024

5ήμερη ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΤΡΟΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ – ΣΜΥΡΝΗ 1-5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο ΧΟΡΟΣ ΨΑΛΤΡΙΩΝ «ΑΙ ΑΔΟΥΣΑΙ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΘΙΣΤΟ ΥΜΝΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

O Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι», που ίδρυσε και διευθύνει η Δομεστίκαινα Δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη, δραστηριοποιείται από το 2013 και έχει ως έδρα του την πόλη του Βόλου (Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού). Μετά από τιμητική πρόσκληση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου, θα μεταβεί στην ιστορική Σμύρνη για να τελέσει την Ιερά Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγ. Φωτεινής. Με αυτήν την αφορμή διοργανώνει προσκυνηματικό ταξίδι μνήμης στα μνημεία των χαμένων πατρίδων. Θα διανύσουμε τα παράλια της Μ. Ασίας από το ιστορικό Τσανάκαλε έως την μοναδική Έφεσο έχοντας μαζί μας ως ξεναγό τον κ. Αβραάμ Κωστίδη ο οποίος με τις γνώσεις του θα μας κάνει κοινωνούς σπουδαίων μνημείων, ιστορικών τόπων και ελληνικών πολιτισμικών στοιχείων που έχουν μείνει έως τις ημέρες μας ανεξίτηλα και αποτελούν τόπο αναφοράς και διεθνή σημεία επισκεψιμότητας.  Επιστέγασμα και συγκινητική στιγμή θα αποτελέσει η τέλεση της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου από τις Ψάλτριες του Βόλου. Σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι προσκαλούμε φίλους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους!

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α    Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ο Υ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΒΟΛΟΣ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Αναχώρηση το μεσημέρι από το Δημαρχείο της πόλης μας. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό και με τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις των συνόρων κατευθυνόμαστε προς την Καλλίπολη, φτάνουμε στην Μάδυτο απ΄όπου θα πάρουμε το ferryboat για Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος.. Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΤΡΟΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την αρχαία Τροία. Εκεί θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και το Αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Συνεχίζουμε διαμέσου μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύτιο όπου θα φτάσουμε στο πανέμορφο Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα. θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί, θα επισκεφθούμε την πάλαι ποτέ εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον λόφο ΣΕΪΤΑΝ ΣΟΦΡΑΣΙ για μια πανοραμική θέα της πόλης . . Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και(προαιρετική) μίνι κρουαζιέρα στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αϊβαλιού (κόστος 15,00 €/άτομο). Επίσκεψη στον Ανακαινισμένο Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Επιστροφή στο Αϊβαλί, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΣΜΥΡΝΗ – ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε μέσω Μενεμένης φθάνουμε την πολύπαθη Σμύρνη. Θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, τον παλαιό Σιδηροδρομικό σταθμό και τον Ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου ο μόνος που διασώθηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1922 και αναπαλαιώνεται από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του τουρισμού, ως ένα κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ελληνικό προξενείο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κι ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Η μικρή εκκλησία της Αγίας Φωτεινής μετά από εξήντα έτη λειτουργίας και υποδοχής προσκυνητών της Σμύρνης από ολόκληρο τον κόσμο, το 2012απέκτησε με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον πρώτο τακτικό εφημέριό της, τον μικρασιατικής καταγωγής και εκ Μυτιλήνης ορμώμενο, πατέρα Κύριλλο. Τη Μεγάλη Παρασκευή του 2014 έγινε για πρώτη φορά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η περιφορά του Επιταφίου στη Σμύρνη. Σήμερα το απόγευμα ο Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι» με Δομεστίκαινα την Δρ. Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη, θα ψάλλει την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΕΦΕΣΟΣ – KUSADASI

Μετά το πρωινό ,θ’ αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας με κατεύθυνση νότια στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την αρχαία Έφεσο, η οποία αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του Ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μια από τις Επτά εκκλησίες της Αποκάλυψης. Τα πολλά και καλοδιατηρημένα ερείπια της πόλης της Εφέσου θα μας εντυπωσιάσουν όπως ο ναός της Αρτέμιδος ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το θέατρο, το Γυμναστήριο και το Στάδιο. Έξω από την Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό γνωστό από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου ‘Ματωμένα Χώματα’. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το γνωστό τουριστικό θέρετρο Κουσάντασι. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Σμύρνη. Δείπνο. Διανυκτέρευση

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΣΜΥΡΝΗ -ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την Θεία λειτουργία στην οποία θα ψάλλει ο Χορός Ψαλτριών «Αι Άδουσαι» χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου. Θα προσφερθεί καφές και θα αναχωρήσουμε για Βόλο όπου μετά από σύντομες στάσεις θα φθάσουμε στον Βόλο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 300€

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΊΤΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ VISTRAVEL. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής με δύο έμπειρους οδηγούς .

• Εισιτήρια του ferryboat για Τσανακαλε μ’ επιστροφή

• Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο PARION 5* στο Τσανάκαλε

• Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο GRAND TEMIZEL 5* στο Αϊβαλί

• Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη στο ξενοδοχείο BLANCA 4* στη Σμύρνη

• Ημιδιατροφή (4 πρωινά σε μπουφέ και 4 γεύματα)

• Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

• Τοπικό ξεναγό στην Τροία και στην Έφεσο

• Έμπειρο αρχηγό καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής

• Ταξιδιωτική ασφάλεια

• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Ποτά, επιπλέον γεύματα, εισόδους αρχαιολογικών χώρων και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ·Βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε την καινούργια ταυτότητα, είτε το καινούργιο διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

·Φωτοτυπία της ταυτότητας ή διαβατηρίου για τα ακριβή στοιχεία που χρειάζεται για τις καταστάσεις των συνόρων.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

–         Ως επιβεβαίωση συμμετοχής θεωρείται απαραίτητη η καταβολή προκαταβολής 100€ έως Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. Μαζί με την προκαταβολή παρακαλούμε να προσκομίσετε 2 αντίγραφα της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας.

–         Β΄ Δόση 100€ έως 15 Μαρτίου

–         Εξόφληση 100€ έως Παρασκευή 27 Μαρτίου

 

Πληρωμές γίνονται στο εντευκτήριο των Αδουσών ή στο κατάστημα Η/Υ του κυρίου Νίκου Μάμαλη (Α. Γαζή 128Δ΄ με Σπυρίδη γωνία) μόνο μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο 6977298648 ή στο 2421035625.

 Για τυχόν ερωτήσεις στα παραπάνω τηλέφωνα και στο sevi@sevi.gr

Related posts