19 Μαρτίου, 2024

Εκδρομή της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας στην Ι.Μ. Δημητριάδος – Αναδημοσίευση απο Romfea.gr

Αναδημοσίευση απο Romfea.gr

Μια αξέχαστη μέρα ευλογίας, επικοινωνίας και χαράς έζησαν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, την ημέρα μνήμης του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, του προστάτου Αγίου της Σχολής, είχε υποσχεθεί στα παιδιά μία εκδρομή, ως πατρικό δώρο αγάπης, από τον Ίδιο.

Και η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα!

Με προορισμό επιλεγμένο από τα παιδιά και Αρχηγό τον Σεβασμιώτατο, συνοδεία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγέλου Ανθοπούλου, του Σχολάρχου κ. Ιωάννου Ζαχαράκη, των καθηγητών και όλων μαθητών της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εξόρμηση στη γειτονική πόλη του Βόλου και συγκεκριμένα σε μοναδικούς και Ιστορικούς προορισμούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η εκδρομή αυτή, εκτός του εκπαιδευτικού του χαρακτήρος της, είχε και μια μεγάλη ευλογία, την ευλογία της επικοινωνίας μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των μαθητών, μια επικοινωνία πραγματικής αγάπης του Πατέρα με τα παιδιά του, τα πνευματικά του παιδιά, τα οποία ο Σεβασμιώτατος από την πρώτη ημέρα της ελεύσεώς του στην Φθιώτιδα, τα αγκάλιασε αληθινά και κάθε ημέρα δεν παραλείπει να τους δείχνει έμπρακτα την αγάπη του, την στοργή του και τον ενδιαφέρον του με κάθε τρόπο.

Τα χαμόγελα των παιδιών από το πρωί που ξεκίνησε αυτή η ευλογημένη εξόρμηση, έως και το βράδυ που τελείωσε με την επιστροφή, ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους μαρτυρώντας ότι, αυτή η εκδρομή θα τους μείνει αξέχαστη, αλλά και η ευχή τους προς τον Σεβασμιώτατο ήταν, να επαναληφθεί για πολλές φορές ακόμη στο μέλλον.

Μετά από την επίσκεψη τους στην όμορφη πόλη του Βόλου και το γραφικό λιμάνι των Αργοναυτών, οι εκδρομείς μετέβησαν στο Πήλιο και συγκεκριμένα στην όμορφη Μακρυνίτσα, όπου επεσκέφθησαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρυνίτσας και εκεί συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Κιαμέτη και άλλους πατέρες της Μητροπόλεως, ανέμενε τον Σεβασμιώτατο, τους Καθηγητές και τους μαθητές με πολύ χαρά και τους υπεδέχθη με εγκαρδιότητα.

Μετά από την ξενάγηση τους και την ενδελεχή ενημέρωσή τους, για τα ανεκτίμητα Εκκλησιαστικά κειμήλια, τα οποία κατέχει το Βυζαντινό Μουσείο, το πρόγραμμα της εκδρομής συνέχισε με πλούσιο γεύμα, το οποίο ευγενώς παρέθεσε η Ιερά Μητρόπολίς Δημητριάδος.

Και βέβαια από το γεύμα δεν έλειψε και η διασκέδαση, καθώς η Καθηγήτρια Μουσικής της Σχολής, κ. Βασιλική Γούση, η οποία έλκει την καταγωγή της από τον Βόλο, με την αγγελική φωνή της, τις μουσικές τις ικανότητες και την δεξιοτεχνία της στην κιθάρα, διευθύνοντας τα παιδιά, τραγούδησαν παραδοσιακά άσματα, προς τιμήν των αγίων Αρχιερέων, Πατέρων και των Καθηγητών.

Οι μουσικές ικανότητες των παιδιών και το αποτέλεσμα των τραγουδιών, χαρακτηρίστηκαν απ’ όλους ως «τέρψιν ακοής και καρδίας» και επισφραγίστηκαν με το παρατεταμένο χειροκρότημα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

Ο άγιος Δημητριάδος κατά την προσφώνησή του καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο, τον Διευθυντή, τους Καθηγητές και τα παιδιά και αναφερόμενος στην προσφορά της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, ευχαρίστησε για την παιδεία και το εκκλησιαστικό ήθος που προσφέρει η Σχολή στα παιδιά όλης της Στερεάς, όπως και του Ν. Μαγνησίας, καθότι στη Σχολή φοιτούν και μαθητές, πνευματικά τέκνα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος, κ. Συμεών αντιφωνώντας ευχαρίστησε με λόγια αγάπης και σεβασμού τον άγιο Δημητριάδος και τους εκλεκτούς συνεργάτες του για την υποδοχή και φιλοξενία και ευχήθηκε η Σχολή να συνεχίσει να γίνεται η γέφυρα επικοινωνίας, ενότητος και συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιερών Μητροπόλεων και να αποφέρει συνεχώς καρπούς, με την κατά Θεόν μόρφωση των παιδιών της Λαμίας και του Βόλου.

Τελευταίος προορισμός των εκδρομέων ήταν η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς στον Αλμυρό.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί με καμπανοκρουσίες και πολύ χαρά από τις Μοναχές της Ιεράς Γυναικείας Αδελφότητος.

Αφού προσεκύνησαν στο Καθολικό της Μονής, εψάλη δοξολογική δέησις προς τον Πανάγαθο Θεό και την Μητέρα Θεοτόκο και άπαντες έλαβαν πραγματικά μεγάλη ευλογία, μιας και μεταξύ των ανεκτίμητων πνευματικών θησαυρών, προσεκομίσθη και τεμάχιο από την Αγία Ζώνη της Παναγίας, το οποίο κατέχει η Μονή, ως μεγάλο πνευματικό και αγιαστικό κειμήλιο.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα μέλη της εκλεκτής Αδελφότητος για την αγάπη τους και ευχήθηκε μακροημέρευση, υγεία καθώς και να σκέπονται αδιαλείπτως, υπό την κραταιά σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου για να συνεχίζουν να δίδουν μαρτυρία πίστεως, ελπίδος και αγάπης προς την σύγχρονη κοινωνία και τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο.

Η πινακίδα στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έδειξε Λαμία και έτσι σήμανε η λήξη μιας όμορφης, ευλογημένης και χαρούμενης μέρας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Καθηγητές και κυρίως τα παιδιά που του χάρισαν αυτές τις χαρούμενες ώρες ξενοιασιάς και επικοινωνίας και δεσμεύθηκε για την επόμενη τους εξόρμηση.

Δέσμευση την οποία περίμεναν διακαώς τα παιδιά και την δέχθηκαν με χειροκροτήματα και επιφωνήματα.

Related posts