19 Απριλίου, 2024

Συνεργασία της Μητροπόλεώς μας με την «Πρόταση ζωής»

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, του Προέδρου του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας “Πρόταση Ζωής”, κ. Ευθυμίου Ζιγγιρίδη και του Α’ Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σεβαστιανού Ζερβού, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στα Μελισσάτικα.

Στο πλαίσιο των νέων στρατηγικών στόχων του Κέντρου Πρόληψης και της διεύρυνσης των ωφελουμένων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Ευθύμιος Ζιγγιρίδης και ο Σεβασμιώτατος, συζήτησαν για ενδεχόμενη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης και της Εκκλησίας.

Προτάθηκε από τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, οι επιστήμονες του Κέντρου Πρόληψης να εκπαιδεύσουν ιερείς σε θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων τους, όπως και να ενημερώσουν γονείς και παιδιά τα οποία φοιτούν σε κατηχητικά σχολεία των τοπικών ενοριών, για θέματα πρόληψης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος, γνωρίζοντας το πρόβλημα των εξαρτητικών συμπεριφορών κυρίως στα νεαρά άτομα και έχοντας ήδη οργανώσει διάφορες δράσεις με σκοπό την υγιή ψυχική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, συμφώνησε αρχικά με την πρόταση του Προέδρου κ. Ζιγγιρίδη και ζήτησε να οριστεί μια δεύτερη συνάντηση όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Related posts