28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου!!!

Οι ξεχασμένοι του κόσμου δεν είναι ξεχασμένοι και από τον Θεό και τους διακόνους του. Έτσι, οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ/Σ του Συλλόγου, επισκέφθηκαν τους τροφίμους του ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ» και το νοσηλευτικό προσωπικό, φορτωμένοι με δώρα: ένα πλήρες γεύμα, την πρωτοχρονιάτικη πίτα, κασκόλ, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, επιτραπέζια παιχνίδια, για την ομαδική τους διασκέδαση και ένα φάκελο με χρηματικό δώρο. Είναι μία επίσκεψη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και γεμίζει χαρά και τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους της δομής.

Μετά από λίγες ώρες, ο πρόεδρος του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΟΜΗ φιλοξενίας προσφύγων Άλλης Μεριάς (ξενοδοχείο “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”),  διαβιβάζοντας τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου. Επίσης, παρέδωσε στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες παιδικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, ως έκφραση έμπρακτης αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας. Η δομή φιλοξενεί οικογένειες (80 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 39 είναι παιδιά) από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία κ.αλ.

Πάντα παρηγορεί η διαπίστωση πως πλάι στο ανελέητο κυνήγι του κέρδους και της κοινωνικής αναγνώρισης, υπάρχουν συστάδες ενεργού αλληλεγγύης και διάδρασης στην άρση της θλίψης και του βάρους του εμπερίστατου αδελφού. Η σεμνή και διακριτική προσφορά είναι και η πιο χειροπιαστή έκφραση της κοινωνικής αλληλοπεριχώρησης και της άμεσης δημοκρατίας, εφόσον θέτει επιτακτικά το αίτημα της ανακούφισης όλων των πολιτών και συμμετοχής στη χαρά της γιορτής, χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποίηση. Είναι και η αίσθηση της βαθιάς παραμυθίας να βλέπεις τα χαμόγελα στα φωτεινά πρόσωπα όλων των εμπλεκομένων, ικανοποίηση που μόνον ο συνασπισμός σε έναν ανώτερο σκοπό και η καρποφορία του μπορούν  να προσφέρουν.

Related posts