28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ! – Δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ! – Δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου

Εξ αφορμής της απόφασης της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, σχετικώς προς τον εορτασμό της μνήμης των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει στην αλλαγή του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου για την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη!

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, την 30ή Ιανουαρίου στα σχολεία θα πραγματοποιούνται θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με στόχο την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας μας και της εν γένει προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και στα Γράμματα.

Η απόφαση αυτή της Υπουργού αποτελεί μία μεταρρύθμιση, που αποδεικνύει ότι στο πλαίσιο της ετήσιας παιδευτικής αγωγής, όπου το σχολείο στην εποχή μας έχει καταντήσει εργαλείο αναπαραγωγής του κρατούντος συστήματος, μέσω μιας απρόσωπης διαδικασίας, μία ημέρα θα αφιερώνεται στις μοναδικές προσωπικότητες – πρότυπα των Τριών Ιεραρχών και στις πανανθρώπινες αξίες που υπηρέτησαν.

Είναι ευκαιρία, η ημέρα αυτή, να ενταχθεί στον αγώνα για μια Παιδεία με στόχο τον ολοκληρωμένο άνθρωπο, τον ισορροπημένο ανάμεσα στη γνώση, στην κριτική σκέψη, στον πλατύ οραματισμό και στο επαναστατικό φρόνημα.

Ελπίζουμε, ότι με σωστή οργάνωση, οι εορταστικές σχολικές εκδηλώσεις μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουν, σε αντιδιαστολή με την μέχρι τώρα καθιέρωση της ημέρας αυτής ως αργία.

Άλλωστε, η Εκκλησία, όχι μόνο δεν είχε ζητήσει, αλλά είχε διατυπώσει την αντίθεσή της στη μετατροπή της εορτής των Τριών Ιεραρχών σε μια μέρα αργίας».

Related posts