19 Μαρτίου, 2024

Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση»

Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση»

Πηγή: ecclesia.gr

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προανακοινώνει ότι το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το Η΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821 – 2021). Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Οι μεγάλες Προσωπικότητες της Ελληνικής Επαναστάσεως Ομοψυχία και διχόνοια κατά την Επανάσταση». Ειδικοί επιστήμονες και ιστορικοί ερευνητές θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις.

Η επίσημη έναρξη θα λάβει χώρα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιασίου 1, κατά την οποία θα χαιρετήσει και θα κηρύξει την έναρξη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Οι εισηγήσεις των προηγουμένων επτά (7) Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί σε τόμους από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολουθήσεως από την Γραμματεία της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, σε όσους το επιθυμούν.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

(Πληροφορίες: Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου Τριανταφυλλίδης, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, τηλ. 21072722145)

Related posts