19 Μαρτίου, 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες» – Τρισάγιο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στον Βόλο

Η 21η Οκτωβρίου, από το 1974 έως το 1998, ήταν ημέρα χαράς και ευφροσύνης για την Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, καθώς γιόρταζε τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της, Μακαριστού, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Μετά την εκδημία του, είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής. Για τον λόγο αυτό, σήμερα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μεγάλου και αξέχαστου προκατόχου του, παρουσία των Κληρικών και λαϊκών, που εργάζονται και διακονούν στον διοικητικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Τρισαγίου ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, στην βραχεία συνύπαρξή τους στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοπηγής, όσο και στην φωτεινή προσωπικότητά του: «Είμαστε ευγνώμονες στον αείμνηστο Χριστόδουλο, που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην ζωή όλων μας… Θέλω να κρατούμε ζωντανή την μνήμη του. Οι άνθρωποι τον ενθυμούνται, γιατί μίλησε στις καρδιές τους, είχε οράματα και προφητικό λόγο, πολλά πράγματα που εξελίσσονται σήμερα τα είχε αναφέρει στους λόγους του, ενώ ο Θεός τον είχε προικίσει με έκτακτα χαρίσματα. Ο Χριστόδουλος σφράγισε την ζωή του τόπου, έδωσε όραμα στον λαό, γι’ αυτό και η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες. Ας αναπαύεται η ψυχή του, ας έχουμε την ευχή του…».

Related posts