19 Απριλίου, 2024

Άνοιξε ο νέος κύκλος διαλέξεων και δραστηριοτήτων 2019-20 του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς

Με τον αγιασμό, το οποίο τέλεσε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγ. Τριάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εμπνευστής της ιδέας ιδρύσεως του Σ.Ε.Π. αλλά βασικός υποστηρικτής του έργου του κατά την χρονική περίοδο της διακονίας του στην κατά Πειραιά Εκκλησία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβ. ποιμενάρχης μας Πειραιώς κ. Σεραφείμ, άνοιξε με την ευλογία της Εκκλησίας, για την τρέχουσα χρονική περίοδο, ο κύκλος διαλέξεων-συζητήσεων και δραστηριοτήτων, που οργανώνει και πραγματοποιεί ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ακολούθησε η κήρυξη της επίσημης έναρξης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σ.Ε.Π. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, αναφέρθηκε στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις – δραστηριότητες του τριμήνου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2019.

Κεντρικός ομιλητής κατά την εναρκτήρια εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Βουλευτής Α Αθηνών Άγγελος Συρίγος με θέμα: «Ανατολική Μεσόγειος: Το Νέο Μέτωπο». Ο ομιλητής αναφέρθηκε με σαφήνεια, επιστημονική εγκυρότητα αλλά και με απόλυτα κατανοητό τρόπο, ακόμη και για τους μη ειδικούς, στα τεκταινόμενα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στις σχέσεις Κύπρου -Τουρκίας και Ελλάδος- Τουρκίας και ειδικότερα στις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Α.Ο.Ζ. και στις συνέπειές τους αλλά και στις σχέσεις Ελλάδος και Κύπρου με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα αποτελέσματα αυτών των σχέσεων. Η Ομιλία εντάσσεται στον κύκλο θεμάτων της τρέχουσας περιόδου «Ελλάδα και θέματα γεωπολιτικής».

Την εναρκτήρια εκδήλωση, την οποία παρηκολούθησε με ενδιαφέρον μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς, τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Α Πειραιά κ. Μανωλάκος, ο πρώην δ/ντης του Οικονομικού Ταχυδρόμου κ. Γιάννης Μαρίνος, η Ομότ. Καθηγ. του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Μερόπη Σπυροπούλου κ.α.

Ολόκληρη η ομιλία του καθηγ. Άγγελου Συρίγου θα μεταδοθεί την Πέμπτη 17/10, 7.30-8.30 μ.μ. από τη ραδιοφ. εκπομπή “ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΟΙΚΟΙ”  στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Πειραϊκή Εκκλησία, 91.2 FM” ( Πειραϊκή Εκκλησία 912FM | Το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας!)

Related posts