28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Επίσκεψη της Βρετανίδας Πρέσβειρας στον Μητροπολίτη μας

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκε την Πέμπτη 26/9, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η Πρέσβυς της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Kate Smith. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την υψηλή επισκέπτρια για την πολυσύνθετο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης κοινωνικών ομάδων, όπως οι ΡΟΜΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως στην ομαλή υποδοχή και διαμονή προσφύγων και μεταναστών.

Η Βρετανίδα Πρέσβυς είχε την ευκαιρία να συναντήσει και το Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου – Ερευνητικό Κέντρο, και να ενημερωθεί από τον Διευθυντή της κ. Παντελή Καλαϊτζίδη για το έργο και τις δράσεις της.

Από την μεριά της η κ. Smith ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και την διεξοδική ενημέρωση, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της τόσο για το έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, όσο και για το γεγονός ότι η Ορθόδοξη πίστη είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του Ελληνικού λαού.

Σήμερα η κ. Πρέσβυς θα επισκεφθεί την πολυφυλετική Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

Related posts