29 Μαρτίου, 2024

Ορκωμοσία Νέου Δημάρχου Λαμιέων από τον Τοποτηρητή της Ι.Μ.Φθιώτιδος, Σεβ.Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο

Πηγή: Ι.Μ.Φθιώτιδος

Με την παρουσία πλήθους Αρχόντων και λαού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Αυγούστου  η Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και των 41 Δημοτικών και 152 Κοινοτικών  Συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Αινιάνων.

Την Ακολουθία του αγιασμού και την τελετή της Ορκωμοσίας ετέλεσε ο Τοποτηρητής της χηρευσάσης Ιεράς Μητροπόλεως μας, Σεβαμσμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πλαισούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη και πολλούς κληρικούς της Μητροπόλεως.

Τους ιερούς ύμνους απέδωσε Βυζαντινός χορός υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Μετά την ολοκλήρωση της Ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος συνεχάρη το νεοκλεγέντα Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο και τους εκλεγμένους υπό του λαού Δημοτικούς Συμβούλους, ευχόμενος υγεία, δύναμη και αδιάλειπτο την ευλογία του Θεού στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο που μόλις ανέλαβαν. Αναφερόμενος δε στον μακαριστό Ποιμενάρχη μας κυρό Νικόλαο, ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Λαμιέων , Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αθηναίων, Αγαπητές και Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλοι οι εκλεγμένοι του Λαού,.  Παρ’ όλο που το γεγονός είναι εορταστικό και χαρμόσυνο, εν τούτοις δικαιολογείτε η συγκίνηση τουλάχιστον η δική μου, διότι όλοι αναγνωρίζετε πως έχω πλήρη συνείδηση, ποιος θα έπρεπε ανθρωπίνως να είναι σε αυτή τη θέση, τούτη την ώρα, να ενώσει τις προσευχές μαζί σας και να σας ευχηθεί από καρδίας. Δεν είναι άλλος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη σας και αγαπητό αδελφό μας κυρό Νικόλαο. Αλλά όπως επανειλημμένα έχω πει , είναι μαζί μας , γιατί ο σεβασμός και η αγάπη ποτέ δεν πεθαίνουν, όπως και οι ψυχές των ανθρώπων. Άρα τούτη τη στιγμή συγχαίρει μαζί με εμάς, με εσάς, ευλογεί, αγιάζει  και προσεύχεται για την δύναμη του έργου που θα επιτελέσετε. Το λίγο χρονικό διάστημα που συναναστράφηκα και εσάς κ. Δήμαρχε και τον προκάτοχό σας, αντιλήφθηκα ότι έχω να κάνω με άρχοντες που σέβονται την Εκκλησία, αγαπούν το έργο της και συνεργάζονται μαζί της φιλότιμα για το κοινό καλό και αυτό είναι καρπός της  συνεργασίας τόσα χρόνια με τον αείμνηστο κυρό Νικόλαο. Θα σας τον θυμίζει η εικόνα του Χριστού που θα έχετε ενώπιόν σας και που δεσπόζει στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και χαίρομαι γι’ αυτό και έτσι θα έχετε την χάρη και την ευλογία του Θεού για να φέρετε εις πέρας το σπουδαίο έργο  σας. Άξιος κ. Δήμαρχε και Άξιοι όλοι οι Δημοτικού Σύμβουλοι»

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος Λαμιέων ανήλθε εις το  βήμα και ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους παρευρισκομένους δια την τιμή της παρουσίας τους  και τις ευχές τους.

Αναφερόμενος στον μακαριστό Ποιμενάρχη μας κυρό Νικόλαο ο κ. Καραΐσκος ετόνισε:

« Η απώλεια του προσφάτως εκδημήσαντος μακαριστού Μητροπολίτου μας κυρού Νικολάου είναι μεγάλη για όλους εμάς και τον τόπο μας. Η αγάπη του υπήρξε ξεχωριστή και γνωρίζουμε ότι αυτή η αγάπη και οι ευχές του θα μας συνοδεύουν πάντοτε».

Στην συνέχεια ο απερχόμενος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον κ. Καραΐσκο και στους νεοορκισθένετες Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους.

Στην τελετή της Ορκωμοσίας παρέστησαν: Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης , πολλοί Δήμαρχοι από το Νομό μας και από την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του τόπου μας, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας  εκπρόσωποι νομικών προσώπων και φορέων και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεορκισθέντων, οι οποίοι πλήρωσαν ασφυκτικά την αίθουσα συνεδριάσεων.

Φωτογραφίες Δημήτριος Ανάγνου & Δημήτριος Καραγιάννης

Related posts