19 Μαρτίου, 2024

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Τρίτη 6/8.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος ομιλήσει.

Στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί η Μικρή Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου και αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Παναγία.

 

Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου.

 

Πανηγυρίζουν, επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

 

Μεταμορφώσεως Ζαγοράς

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Βαρνάβα Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

Μεταμορφώσεως Βελίκας Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Παραβάντσος, Ιεροκήρυξ, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

Μετόχι Μεταμορφώσεως Ιεράς Μονής Ταξιαρχών

Πανηγυρίζει, επίσης, το μετόχι της Ι. Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ή «Μεγα-Σωτήρα», στη θέση «Κανάλια» του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν  στην Ι. Μονή Ταξιαρχών.

Related posts