29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Στο παγκόσμιο Αντάμωμα των Θεσσαλών ο Μητροπολίτης μας

Στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών παρέστη σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Το Συνέδριο, με θέμα «Η σημασία του αεροδρομίου της Θεσσαλίας στην ανάπτυξη της περιοχής», διοργάνωσαν ο Δήμος Αλμυρού και η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «Ο Ασκληπιός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.
Στον Χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι ο Αλμυρός «είναι παράδειγμα για το πώς μια σκληρή δοκιμασία και καταστροφή, όπως ο σεισμός, μπορεί να γίνει αφορμή ανάπτυξης και δημιουργίας, πώς είναι δυνατόν από ένα μεγάλο πρόβλημα να προκύψει κάτι καλό». Ανέφερε, επίσης, ότι η Θεσσαλία «είναι μια μικρή Ελλάδα, αφού διαθέτει πεδιάδα, βουνά, πόλεις, χωριά και νησιά, απουσιάζουν, όμως, τα κοινά οράματα. Για να υπάρξουν, χρειάζεται αυτό που διασώζει τους Έλληνες της διασποράς και δεν είναι άλλο από την κοινή μας Ορθόδοξη πίστη, με σεβασμό, ασφαλώς, σε κάθε τι διαφορετικό. Όμως, η Ορθοδοξία είναι η ενοποιός μας δύναμη και μπορεί καθοριστικά να συμβάλλει στις κοινές επιδιώξεις και στα οράματά μας. Ο τόπος μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να μην μείνει μίζερος, αλλά να προοδεύσει. Χωρίς να απεμπολήσουμε την Παράδοσή μας, χωρίς να νοθεύσουμε το περιβάλλον μας, που είναι δώρο Θεού, μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης, για να μην ξαναδούμε τα παιδιά μας να εγκαταλείπουν την πατρίδα».
Ο κ. Ιγνάτιος στηλίτευσε το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, μίλησε για μικρόνοες ανθρώπους, που κρατούν πίσω την δυνατότητα του τόπου μας να προοδεύσει και αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλίας, που είναι το αεροδρόμιό μας, που μπορεί να γίνει η πύλη εισόδου για μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε ετήσια βάση.

Related posts