29 Μαρτίου, 2024

Ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός γιόρτασε τα 20 χρόνια ιστορίας του

Την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του γιόρτασε την Κυριακή 14/4 ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της Τοπικής μας Εκκλησίας. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των παιδιών, γονέων και εργαζομένων του Σταθμού, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων Ευεργετών, Δωρητών, Εργαζομένων και Τροφίμων του Ιδρύματος από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η μετάβαση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Μητρόπολή μας συνδέεται με την ανάληψη των Αρχιερατικών του καθηκόντων στην επαρχία μας, σε μια δύσκολη περίοδο για την λειτουργία και το μέλλον του ιστορικού, για την πόλη μας Ιδρύματος. Ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου που επιτελείται στον Σταθμό, αφού αυτή η ηλικία είναι η σπουδαιότερη του ανθρώπου, καθώς στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του. Επαίνεσε τους Υπευθύνους, τους εργαζομένους, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους και ζήτησε τις προσευχές όλων για την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του.

Στην συνέχεια, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας διεξήχθη επετειακή εκδήλωση, κατά την οποία, μέσα από τα δρώμενα και την προβολή ντοκιμαντέρ με φωτογραφίες και στιγμές των παιδιών μας των τελευταίων 20 χρόνων, αναδείχθηκαν η ιστορική αξία του κτιρίου, η εξέλιξή του στο πέρασμα του χρόνου, από το χθες μέχρι το σήμερα και οι στόχοι για το μέλλον…

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δ/ντής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, κ. Δημήτριος Σουλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια από Σταθμό. Ακολούθησε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ που «ταξίδεψε» τους θεατές νοερά, φανερώνοντας την πορεία του σχολείου στο χρόνο. Στη συνέχεια, θέλοντας να αναδειχθεί η σημαντική πορεία όλων αυτών των χρόνων μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, οι παιδαγωγοί, οι γονείς και οι μαθητές μας ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο. Η συγγραφή και η σκηνοθεσία ανήκουν στην κ. Βίκυ Νινιζοπούλου, ενώ στη μουσική επιμέλεια βρισκόταν ο μαέστρος Γιάννης Ευστρατιάδης. Συμμετείχαν και οι μουσικοί: κύριος Βασίλης Τάτσης στο ακορντεόν και Θανάσης Παγουρτζής στο βιολί, παλιός απόφοιτος και αυτός του σχολείου. Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς το προσωπικό του Σταθμού για την καθημερινή προσπάθεια τους να γαλουχούν παιδιά, με γνώμονα τις Εκκλησιαστικές και Εθνικές αξίες, καθώς και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στο Σταθμό.

Related posts