28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

«Ας ενωθούμε ΟΛΟΙ μαζί!!!» – ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής – MAKE A WISH – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος

Σάββατο 20 Απριλίου 2019 ώρα 20.00 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ.Δ.

Η 29η Απριλίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο, σε μια προσπάθεια της οργάνωσης να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με την MAKE A WISH – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος, διοργανώνουν ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου 2019, και ώρα 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στον Βόλο, Κ. Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή, όπου θα υπάρχει και εισφορά εισόδου των 6 ευρώ.

Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης προσφέρθηκα και συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Την παρουσίαση της οργανωμένης αυτής εκδήλωσης θα κάνει η Δημοσιογράφος Εύη Ράπτη.

Θα εμφανιστούν οι παρακάτω γνωστοί καλλιτέχνες της περιοχής μας, κατόπιν πρωτοβουλίας και παρότρυνσης του Νίκου Κερασιώτη, που θα ακουστεί με το κλαρίνο του.

Στο τραγούδι, Γακιόπουλος Δημήτρης, Ζεμπίλας Κώστας, Ιγγλέζος Κώστας, Μαγαλιός Γιώργος και ο Γιώργος Πάγκαλος.

Βιολί θα παίξουν, ο Στέφανος Γεωργίου και ο Χρήστος  Δασκαλόπουλος.

Λαούτο ο Κώστας Καραδέμητρος και ο Μούτος Κώστας.

Κρουστά η Αναστασία Λύτρα και ο Φώτης Σκαμαγκούλης, Ούτι ο Κώστας Γεδίκης.

Πηλιορείτικοι σκοποί θα ακουστούν από τα αδέλφια Νίτη. Ο Λαυρέντης με τον Ζουρνά και ο Νίκος με το Νταούλι του.

Δεν θα απουσιάσουν όμως και τα Ποντιακά, που θα αποδώσει ο οκτάχρονος Αβραάμ Λορδόπουλος με τη Λύρα του και ο πατέρας του Λορδόπουλος Γιώργος, στο τραγούδι.

Τη μεγάλη μουσική εκδήλωση θα κλείσουν κοριτσάκια ντυμένα Λαζαρίνες, από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, για να δώσουν και το στίγμα της ημέρας.

 

Τα ηχητικά θα είναι προσφορά του Γιάννη Σαλάχα, ενώ συνέβαλε το 3ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας, ενώ οι εκτυπώσεις έγιναν από τις Γραφικές Τέχνες «ΠΑΛΜΟΣ»

Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο.

Το Make-A-Wish (ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ), εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Make-A-Wish είναι ο κορυφαίος οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες παγκοσμίως. Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 40 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.020 ευχές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το makeawish.gr

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες αφιλοκερδώς καλλιτέχνες, προσκαλούν όλους τους πολίτες της περιοχής μας να αγκαλιάσουν την εκδήλωση αυτή με τον βαθύτατα κοινωνικό και συναισθηματικό χαρακτήρα, καταβάλλοντας τη μικρή εισφορά των έξι (6) ευρώ, παράλληλα όμως γεμίζοντας αισιοδοξία τους εθελοντές και εκπληρώνοντας τους σκοπούς της οργάνωσης Make-A-Wish (ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ).

Related posts