25 Απριλίου, 2024

Αναστάσιμη η νέα «Πληροφόρηση»

Αφιερωμένη στην Ανάσταση του Κυρίου είναι η νέα «Πληροφόρηση», το διμηνιαίο περιοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος (Μαρτίου – Απριλίου 2019).

Στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται το Αναστάσιμο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ στο σχετικό αφιέρωμα γράφουν: ο Πρωτ. Απόστολος Κόκορης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου, με θέμα «Πάσχα: διάβαση Λόγου στον ανθρώπινο νου» και ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Δ/ντής της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός», με θέμα «Χριστός Ανέστη… με χρώματα».

Ακολουθούν: άρθρο του Πολιτικού Επιστήμονος Κων/νου Χολέβα, με τίτλο «Τα διδάγματα του 1821 και τα σύγχρονα Εθνικά θέματα», άρθρο του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Iεροκήρυκος, με θέμα «Απρίλιος 1998: το Πάσχα της χαρμολύπης» και δισέλιδο αφιέρωμα στις δύο τελευταίες Ιερατικές μας Συνάξεις.

Ακολουθεί εξασέλιδο με ειδήσεις από τις δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας, το τελευταίο δίμηνο και η «Πληροφόρηση» κλείνει με ολοσέλιδη αναφορά στο Συνέδριο , με θέμα «Εκκλησία – Αναπηρία – Κοινωνία», που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών».

Στην στήλη «Αντιαιρετικά», ο Πρωτ. Κων/νος Φλάκης γράφει με θέμα «Είναι όλες οι πνευματικές εμπειρίες αληθινές;», ενώ στην στήλη της Βιβλιοπαρουσίασης, ο Φιλόλογος Γιάννης Πατρίκος παρουσιάζει το νέο βιβλίο του π. Θεοδώρου Μπατάκα, με τίτλο «Η διέξοδος από το πέλαγος των αμαρτιών μου».

Η νέα «Πληροφόρηση» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται εδώ.

Related posts