20 Απριλίου, 2024

«Οικογένεια: παιχνίδια εξουσίας ή παιχνίδι με κανόνες»

2η συνάντηση της σειράς: “Διάλογοι Θεολογίας – Ψυχολογίας” από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών

Για 7η συνεχή χρονιά η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. “ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ” και τον Σύνδεσμο Νέων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, προσπαθεί με τους «Διαλόγους Θεολογίας – Ψυχολογίας» να μοιραστεί σκέψεις και προβληματισμούς με τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και με κάθε ενδιαφερόμενο γύρω από σύγχρονα ψυχοκοινωνικά και προσωπικά προβλήματα.

Η δεύτερη συνάντηση της σειράς Διάλογοι Θεολογίας – Ψυχολογίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 6.30΄μ.μ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Κτήριο Ματσάγγου, 2ος όροφος), 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) με Παύλου Μελά, και θα έχει ως θέμα: «Οικογένεια: παιχνίδια εξουσίας ή παιχνίδι με κανόνες», με προσκεκλημένους ομιλητές:

τον Νίκο Σιδέρη, Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και

τον, π. Βαρνάβα Γιάγκου, Υπεύθυνο Νεότητας Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

 

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1965. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος των σχολών Φιλοσοφικής και Θεολογικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διακονεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας, όπου αναπτύσσει ιδιαίτερη ποιμαντική δράση με επίκεντρο τους νέους και τους φοιτητές. Είναι Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

 

Ο Νίκος Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές (ειδικότητα Ψυχιατρικής, Ιστορία και Νευροψυχολογία – Νευρογλωσσολογία). Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διδάσκων ψυχαναλυτής, μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας του Στρασβούργου (E.P.S.) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχανάλυσης (FEDEPSY). Εργάζεται στην Αθήνα ως ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής. Είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης Γαληνός. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Κολλέγιο Αθηνών και στο Deree College, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το μάθημα «Εικαστική Δημιουργία και Φαντασίωση του Καλλιτέχνη: Η περίπτωση του Ερωτισμού», καθώς και στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. το μάθημα «Αρχιτεκτονική και Ψυχανάλυση». Διδάσκει στο ΠΜΣ «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α. το μάθημα «Ψυχολογία του Εκπαιδευτικού: Βιωματικό Εργαστήριο».

Related posts