02 Μαΐου, 2024

Τελευταια Νεα

Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων για την εκπαίδευση μαθητών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων διδασκόντων για την εκπαίδευση μαθητών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΡΟΜΑ, προσφύγων, εγκλείστων) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/2 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η ανταλλαγή προβληματισμών για την καλύτερη δυνατή προαγωγή και εξέλιξη του εν λόγω εκπαιδευτικού έργου, σημαίνοντα ρόλο στο οποίο, τα τελευταία χρόνια, διαδραματίζει και η Τοπική μας Εκκλησία.

Στην παρέμβασή του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος επανέλαβε την αρχή που διέπει τον τρόπο και την λογική της στάσης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όσον αφορά στην ποιμαντική των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας: «ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού. Αν σε μια χειροποίητη εικόνα επιδεικνύουμε σεβασμό και τιμή, πόσο μάλλον, οφείλουμε την ανάλογη τιμή σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτως καταγωγής και άλλων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις ποιμαντικές πρωτοβουλίες για τους νέους ΡΟΜΑ και όχι μόνο, αλλά και στην συνεργασία με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, για την κοινωνικοποίηση αυτών των ανθρώπων, διά της εκπαίδευσης: «Τα αποτελέσματα αυτού του έργου τα περιμένουμε σε μια δεκαετία από τώρα, όταν αυτά τα παιδιά θα φτιάξουν την δική τους ζωή, στηριγμένη σε νέες, υγιείς αρχές. Αυτός είναι ο στόχος και η ελπίδα μας».

Αναφερόμενος στα προσφυγόπουλα, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του, «γιατί στον τόπο μας προλάβαμε καταστάσεις. Έχουμε αναπαυμένη την συνείδησή μας, γιατί όταν αυτά τα παιδιά φύγουν από τον τόπο μας, θα νιώθουν αισθήματα αγάπης, πλησμονής και ευγνωμοσύνης. Οι μνήμες τους από την πόλη μας θα είναι καλές. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας, που ξέρει να υποδέχεται και να φιλοξενεί, που δεν φοβήθηκε ποτέ την συνάντηση με τον άλλο».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο πολύτιμο έργο τους και επανέλαβε την αδιάπτωτη διάθεση της Τοπικής μας Εκκλησίας να συμβάλλει θετικά στην υλοποίησή του.

Related posts