24 Απριλίου, 2024

Τελευταια Νεα

Μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα μετανάστη από την «Μαγνήτων Κιβωτό»

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με την Agape HELLAS, το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης και το Σωματείο «Περιχώρησις», διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, την Τρίτη 18/12, στις 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ήρωα Ανθυποπλοίαρχο του Λιμενικού Κυριάκο Παπαδόπουλο, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 11 Οκτωβρίου, από ανακοπή καρδιάς.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο Βόλου, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στεγάζεται στην Παιδόπολη “Αγία Σοφία”, στην Αγριά, καθώς και άλλες ανάλογες δομές φιλοξενίας προσφύγων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα αναγνωστεί επίκαιρο κείμενο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, από τον ηθοποιό κ. Σπύρο Μαβίδη, ενώ θα ομιλήσει για τη μετανάστευση, ο Αιδέσιμος Ποιμένας της Ευαγγελικής Εκκλησίας Βόλου, Μελέτιος Μελετιάδης.

Στη συνέχεια, μικροί μετανάστες θα  καταθέσουν εμπειρίες και βιώματα από την ζωή τους στην χώρα μας, ενώ θα τραγουδήσουν διάφορα τραγούδια των πατρίδων τους.

Αμέσως μετά θα γίνει η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη «4.1 Miles»  (“4,1 μίλια”).

Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο Δημοσιογράφος, Διευθυντής του Ρ/ Σ της «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ», και Μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Νίκος Βαραλής.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με αντίστοιχη θεματική, όπου θα ακουστούν τραγούδια όπως: «Σαν τον Μετανάστη», «Σμύρνη», Χάθηκα», «Όμορφη και παράξενη Πατρίδα», «Το τραγούδι της Ξενιτιάς» κ.ά.

Related posts