25 Απριλίου, 2024

Κυκλοφορήθηκε η νέα «Πληροφόρηση»

Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2018) της εφημερίδας «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που είναι αφιερωμένη στην μεγίστη εορτή των Χριστουγέννων.

Στο πρωτοσέλιδο δημοσιεύεται το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ακολουθεί η «Καθολική» επιστολή Έλληνος Κληρικού, που συνέταξε ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης και αφορά στην περιπέτεια στην οποία εισήλθε ο ιερός Κλήρος της πατρίδας μας, από την πρόθεση της Κυβέρνησης να παραβιάσει και αθετήσει την συμβατική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας για την Μισθοδοσία του.

Στην συνέχεια, δημοσιεύεται το Υπόμνημα, που υπέβαλαν, για το ίδιο ζήτημα και όχι μόνο, οι Κληρικοί της Τοπικής μας Εκκλησίας στους εκπροσώπους της Μαγνησίας στην Βουλή και στην Κυβέρνηση.

Στο κεντρικό «σαλόνι» της εφημερίδας, δημοσιεύονται εκτενή αποσπάσματα από τις δύο βαρυσήμαντες συνεντεύξεις του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου στις εφημερίδες «Το Βήμα», 25/11/2018 και «Πρώτο Θέμα», 2/12/2018.

Ακολουθεί δισέλιδο σχετικό με τις δύο τελευταίες ιερατικές μας συνάξεις, και τίτλο «Ερεθίσματα Ιερατικής αυτογνωσίας».

Στις έξι επόμενες σελίδες δημοσιεύονται ειδήσεις από τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως το τελευταίο δίμηνο, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Στο νέο τεύχος παρουσιάζονται δύο νέα εκλεκτά βιβλία: Της Ελένης Χατζόγλου – Μπαλτά, με τίτλο «Αγίου Γερασίμου Παλαδά, Άπαντα», 2ος τόμος και της Εκδοτικής Δημητριάδος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με τίτλο «Η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Δύση. Σύναξις Ευχαριστίας προς τιμήν του Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστου Ware».

Στην αντιαιρετική στήλη γράφει ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, με θέμα «Η Θεοτόκος και η Θεανθρωπότητα του Χριστού», ενώ η «Πληροφόρηση» ολοκληρώνεται με άρθρο του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, με θέμα «Θαυμαστές μιας άλλης σοφίας».

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» δημοσιεύεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr ενώ διατίθεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Related posts