18 Απριλίου, 2024

Η παράσταση «Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα» στην Αγριά

Ο Τομέας Νεότητας και Πολιτισμού του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς συνεχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο των οποίων, την Κυριακή 9/12 θα φιλοξενήσει την παράσταση «Άσμα Ασμάτων του Σολομώντα» του Θεολόγου-βυζαντινολόγου Δημητρίου Καππαδόκη. Η παράσταση θα δοθεί στο ξενοδοχείο VALIS στην Αγριά, στις 6μ.μ.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το περίφημο «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, βιβλίο που περιλαμβάνεται στον Κανόνα της Παλαιάς Διαθήκης ως αλληγορική έκφραση της σχέσης Χριστού και Εκκλησίας. Τα δέκα τραγούδια του έργου ερμηνεύουν έξοχα ο Σωκράτης Παπαϊωάννου, η Ευδοξία Κουτσαυτάκη και ο Σάκης Ξενούδης, συνοδευόμενοι από εξαιρετικούς μουσικούς. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος», με Χοράρχη τον Δήμο Παπατζαλάκη, καθώς και το Χορευτικό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», υπό την καθοδήγηση του Χοροδιδασκάλου Γιώργου Λυκεσά. Το έργο παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία και πρόσφατα εκδόθηκε σε ψηφιακό δίσκο cd.

Θα προηγηθεί απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και στον Δήμαρχο Βόλου για την προσφορά τους στο έργο του Τομέα Νεότητας και Πολιτισμού του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Related posts