29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Στον Βόλο Ιερά Λείψανα του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου

 

Εξαιρετική τιμή και ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία και τον λαό της περιοχής μας συνιστά η έλευση στον Βόλο τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Γεωργίου Καρσλίδου, του Ομολογητού, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Δράμας.

Η έλευση του Ιερού Λειψάνου εντάσσεται στο Δωδεκαήμερο Λατρευτικών εκδηλώσεων, ενόψει της εορτής του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου, που διοργανώνει ο Ιερός Μητροπολιτικός μας Ναός, από την Τετάρτη 28/11 έως την Κυριακή 9/12.

Το Ιερό Λείψανο θα μεταφέρει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, την Παρασκευή 30/11, στις 5.30μ.μ. και θα το υποδεχθεί επισήμως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού. Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Παύλου και στην συνέχεια θα ψαλεί η Παράκληση, το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Οσίου Γεωργίου. Στις 8.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Την Κυριακή 2/12, στον Μητροπολιτικό μας Ναό θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Το ιερό Λείψανο του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδου θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Παρασκευή 7/12.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του ιερού Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται εδώ.

Related posts