19 Απριλίου, 2024

Πανηγύρεις Αγίου Νεκταρίου – Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 9/11.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 12.30 π.μ .Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.00μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, όπου θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Στεφάνου Στύλα.

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζει, επίσης, το ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Βόλου, όπισθεν του παλαιού Μητροπολιτικού Οίκου. Την παραμονή της εορτής, στις 6.00μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Related posts