25 Απριλίου, 2024

Νέος Πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π.Στεφάνου Στύλα, εγγάμου – αμίσθου Κληρικού και πατέρα δύο τέκνων.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί μας, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών και μέγα πλήθος προσκυνητών, οι οποίοι ευχήθηκαν και στον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη, για τα σημερινά ονομαστήριά του.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι φέρουμε την ιερωσύνη του Χριστού, «χάρη στην οποία μπορούμε να τελούμε το Μυστήριο της Ευχαριστίας». Κάλεσε τον νέο Ιερέα να έχει συνείδηση της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, την οποία λαμβάνει, «το οποίο στηρίζει και συγκροτεί την Εκκλησία». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι η απόφαση του π. Στεφάνου να ιερωθεί «ήρθε σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για την πατρίδα και την Εκκλησία μας. Και ανάλογες αποφάσεις αποτελούν όντως πηγή χαράς, ευλογία Θεού, μήνυμα ότι ζει Κύριος ο Θεός. Σ’ αυτήν την εκκοσμικευμένη εποχή, όπου πλέον τα πάντα ανατρέπονται, όπου ο λαός μας αναζητεί στηρίγματα, έρχεται η Εκκλησία και αντιστέκεται, διακονεί τον πονεμένο λαός μας, με ανθρώπους που αποφασίζουν με αυτοθυσία να προσφέρουν την ζωή τους στον Χριστό. Αυτό είναι θαύμα αληθινό, που απαντά στις προσευχές των ανθρώπων να έχουμε ειλικρινείς Ιερείς, που θα συνεχίσουν την παράδοση και θα φέρουν εις πέρας το έργο της σωτηρίας των ψυχών». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου, στα όσα υπέμεινε από το ψεύδος και την συκοφαντία των ανθρώπων, αλλά και στην απαράμιλλη προσφορά του στην Εκκλησία, διά του Μοναχισμού, και των Κληρικών, μέσα από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος επαίνεσε την οικογένεια του νέου Ιερέως για την ολόθυμη στήριξη στην απόφασή του να εισέλθει στον Κλήρο και διακήρυξε ότι «θα δίνουμε κάθε μέρα την μάχη για να είναι ασφαλείς οι οικογένειες των Ιερέων μας. Αυτή είναι η μέγιστη ευθύνη μας. Οι Επίσκοποι είμαστε πατέρες των πατέρων και δεν πρέπει αυτό να το ξεχνούμε ποτέ. Θα αγωνιζόμαστε πάντα για να παραμένει η Εκκλησία μας ζωντανή, εις πείσμα των καιρών, όσων θέλουν να Την θέσουν στο περιθώριο, να Την ξεχωρίσουν από τον λαό, το Γένος και το Έθνος μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε σε Πνευματικό τον αδελφό της Μονής Αρχιμ. Χαρίτωνα Μελεμέ, εφημέριο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αμαλιαπόλεως, ενώ συνεχάρη τον Ηγούμενο π. Νεκτάριο για τα ονομαστήριά του και τον ευχαρίστησε, από καρδιάς, για την προσφορά του στην ανασύνταξη και ανανέωση της ιεράς Αδελφότητας, όσο και την συνέχιση της ανοικοδόμησης της Μονής, συνεχίζοντας επάξια το έργο των προκατόχων του.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Ν. Ιωνίας, όπου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Related posts