19 Απριλίου, 2024

Έφυγε από την ζωή ο επίτιμος Λυκειάρχης Κωνσταντίνος Σουλιώτης

Έφυγε από την ζωή ο επίτιμος Λυκειάρχης Κωνσταντίνος Σουλιώτης

 

Φτωχότερος είναι πλέον ο πνευματικός κόσμος, αλλά και σύμπασα η τοπική μας κοινωνία, καθώς σήμερα, Κυριακή 25/11/2018, έφυγε από την ζωή ο επίτιμος Λυκειάρχης, πολυγραφότατος συγγραφέας και στενός συνεργάτης της Ιεράς μας Μητροπόλεως Κωνσταντίνος Σουλιώτης.

Ο εκλιπών Θεολόγος εκπαιδευτικός, γεννήθηκε το 1934 στο Καππά Καρδίτσας, τελείωσε το δημοτικό σχολείο του χωριού του και το οκτατάξιο γυμνάσιο Φαναρίου, ενώ σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1957.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ως έφεδρος Αξιωματικός του Πυροβολικού, υπηρέτησε ως καθηγητής στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην Κωνσταντινούπολη, στα Γυμνάσια  και Λύκεια Σκοπέλου, ως διευθυντής, Τυρνάβου και Αγιάς, ως διευθυντής, Βελεστίνου, Ν. Ιωνίας, Εσπερινό Βόλου, Β΄ Θηλέων Βόλου και στην Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ως διευθυντής Γραφείου.

Την διετία 1972-1974, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη και φοίτησε στο Διδασκαλείο μετεκπαίδευσης μείζονος διαρκείας, στα παιδαγωγικά και στην ψυχολογία. Το 1977 μετατάχτηκε στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση και υπηρέτησε ως Σχολάρχης, επί 16 χρόνια, στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οργανωτικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Βόλου και επί επταετία Διευθυντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Με την σύζυγό του, αείμνηστη Φιλόλογο Πολυτίμη, απέκτησαν τρία παιδιά και επτά εγγόνια.

Για το πολύπτυχο και πολύτιμο Εκπαιδευτικό και εν γένει πνευματικό του έργο είχε τιμηθεί, προ ετών, με την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, διά χειρών του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

 

Η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Σουλιώτη θα τελεστεί την Τρίτη 27/11/2018, στις 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Related posts