20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση των ΡΟΜΑΛΕΩΝ στην Ανακασιά

Συνάντηση των ΡΟΜΑΛΕΩΝ στην Ανακασιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ομάδα των Ρομαλέων (μαθητές από το Αλιβέρι που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) πραγματοποίησε χθες τη πρώτη της συνάντηση στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιγνατίου στην Ανακασιά.

Τα παιδιά και τα στελέχη του Κέντρου Ρομά Αλιβερίου της κοινωφελούς επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου τους χωρίς απουσίες και διαβεβαίωσε ότι θα είναι κοντά τους, παρακολουθώντας την πρόοδό τους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί του, να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για το μέλλον τους, αλλά και να θέσουν τους στόχους της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Οι Ρομαλέοι θα υποστηριχθούν και αυτή τη χρονιά με την παροχή πρωινού, γραφικής ύλης για το σχολείο, ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς και με την δυνατότητα μαθημάτων και δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου και συμμετοχής σε εκδηλώσεις και δρώμενα.

Την φετινή χρονιά 21 καινούργια παιδιά (ανάμεσά τους 11 κορίτσια) έχουν ήδη εγγραφεί στην Α΄ γυμνασίου.

Related posts