21 Φεβρουαρίου, 2024

Τελευταια Νεα

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αναζητήστε ζωντανή επικοινωνία με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους» Μήνυμα προς τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Αναζητήστε ζωντανή επικοινωνία με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους»  Μήνυμα προς τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά

Βαρυσήμαντο Μήνυμα προς τους μαθητές και τις Μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Σχολικής χρονιάς, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, το οποίο θα διαβαστεί σε όλες τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες την Τρίτη 11/9, κατά την ακολουθία του Αγιασμού.

Στο Μήνυμά του ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τους κινδύνους που προέρχονται από την αλόγιστη χρήση των σύγχρονων μέσων της τεχνολογίας, που καταστρέφουν την ζωντανή ανθρώπινη επαφή και κάλεσε τους μαθητές να μην υποδουλωθούν στις ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά να τις εκμεταλλευτούν δημιουργικά. Απηύθηνε δε πρόσκληση προς όλους να συμμετάσχουν στις νεανικές ενοριακές συντροφιές και δράσεις, όπου θα βρουν ένα Θεό φίλο και συμπαραστάτη, αλλά και ζωντανή επικοινωνία και συντροφικότητα.

Ολόκληρο το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

 

Αγαπητά μου παιδιά,

 

Μόλις χτύπησε το πρώτο κουδούνι της φετινής χρονιάς. Το σχολείο σας και οι καθηγητές σας είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν και να σταθούν πλάι σας σε όλες σας τις προσπάθειες για πρόοδο και επιτυχίες. Για τους επόμενους μήνες θα μοιάζετε με ναυτικούς που ταξιδεύουν στίς θάλασσες, άλλοτε γαλήνιες και γοητευτικές και άλλοτε φουρτουνιασμένες. Στην ζωή ο άνεμος δεν είναι πάντα ευνοϊκός.

Οι ναυτικοί στις δυσκολίες βρίσκουν δύναμη και κουράγιο, όταν σκέφτονται τον προορισμό τους. Έτσι κι εσείς, πρέπει από νωρίς να βάλετε τούς στόχους σας. Δεν αρκεί, όμως, αυτό. Πρέπει και να μείνετε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να τους πετύχετε. Όποιος ξέρει τί ζητάει, θα γλυτώσει εύκολα από πειρασμούς και θα αντισταθεί με επιτυχία στις Σειρήνες, που θέλουν να τον βγάλουν απ’ τον δρόμο του και να τον κάνουν να ξεχάσει τον προορισμό του.

Εσείς, πιο καλά απ΄ όλες τίς περασμένες γενιές, γνωρίζετε πόσο εύκολη είναι η διάσπαση στην εποχή μας. Έχετε καταλάβει την δύναμη που κρύβει μία οθόνη, μικρή ή μεγάλη, να μαγνητίζει το μυαλό και να το κάνει να ξεχνά σκοπούς και στόχους. Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε πια να ζήσουμε χωρίς αυτές τις συσκευές. Είναι, όμως, στο χέρι σας να μην υποδουλωθείτε σ΄ αυτές, αλλά να τις μετατρέψετε σε εργαλείο εκπλήρωσης των ονείρων σας. Αν το καταφέρετε, θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε στην γνώση και να πετύχετε πιο γρήγορη  επικοινωνία, χωρίς να σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο απασχόλησης με δημιουργικές δράσεις, όπως η Τέχνη και ο Αθλητισμός. Κυρίως, όμως, δεν θα σας στερήσουν πολύτιμο χρόνο από την ζωντανή επαφή με φίλους αληθινούς και όχι διαδικτυακούς και απρόσωπους. 

Ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση, που θα σας ξεκουράσουν από τον κόπο του σχολείου, θα σας δώσει και φέτος η Εκκλησία μας, με τις δραστηριότητές της και τους ενοριακούς της ομίλους. Στις νεανικές Της συντροφιές θα βρείτε ανθρώπους, με τους οποίους θα σας ενώσει η κοινή δράση και η αληθινή φιλία. Κυρίως, όμως, θα σας ενώσει μαζί τους η κοινή πίστη σε ένα Θεό φίλο και συμπαραστάτη σε κάθε σας δυσκολία. Η εμπιστοσύνη στην βοήθεια του Θεού θα γεμίσει την ψυχή σας ηρεμία, θα σας απαλλάξει, όσο γίνεται, από το άγχος και την αγωνία μπροστά σε δοκιμασίες και εξετάσεις, θα εμποδίσει την μοναξιά να φωλιάσει στην καρδιά σας.

Στο ταξίδι του σχολείου που ξεκινά σήμερα, στο ταξίδι μίας ακόμη χρονιάς στην ζωή σας, δοκιμάστε την παρουσία του Χριστού στην καθημερινότητά σας. Δώστε Του την δυνατότητα να σταθεί στο πλάι σας και να σας γεμίσει με κουράγιο, αισιοδοξία και αγάπη. Αγάπη αληθινή, που μόνον Εκείνος ξέρει να χαρίζει, γιατί ο Ίδιος είναι ἡ πηγή της ἀγάπης, της αλήθειας και της ζωής.

 

Καλή και ευλογημένη χρονιά, με πατρικές εὐχές,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

 † Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Related posts