29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ευφημιανού και Παναγίας Ξενιάς στον Βόλο

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ευφημιανού και Παναγίας Ξενιάς στον Βόλο

Με πρωτοβουλία της Ενώσεως Κυπρίων Μαγνησίας ανεγέρθηκε στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στον Βόλο, Ιερός Ναός επ’ ονόματι του Αγίου Ευφημιανού και της Παναγίας Ξενιάς, τα Εγκαίνια του οποίου θα τελεστούν την Κυριακή 29/7. Της τελετής των Εγκαινίων θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασσού & Ορεινής κ. Ησαΐας, Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Εγκαινίων, το Σάββατο 28/7, στις 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερ. κ. Ησαΐα.

Στις 9μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης της κατεχόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, κατά την οποία θα εμφανιστεί η Βυζαντινή Χορωδία «Γιάγκος Σουρούλας» του Δήμου Λύσης, θα γίνει προβολή με θέμα τις τοιχογραφίες του Αγίου Ευφημιανού στην Κύπρο, θα ακολουθήσει ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασσού κ. Ησαΐα, για την κατεχομένη πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί από τον Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος Βόλου».

Την Κυριακή 29/7 θα τελεστούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ευφημιανού και Παναγίας Ξενιάς Βόλου και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερ. Μητροπολίτου Ταμασσού κ. Ησαΐου.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτριος Συλλούρης και ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, στους χώρους που αυτές θα πραγματοποιηθούν, η Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας θα συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και υγειονομικό υλικό, για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας της Αττικής.

Related posts