29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για Μακεδονικό, αναδόχους και Ναυτική Εβδομάδα

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος για Μακεδονικό, αναδόχους και Ναυτική Εβδομάδα

Ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνέντευξη στην εκπομπή της TRT “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το Μακεδονικό, το μυστήριο του Γάμου, τους αναδόχους με πολιτικό γάμο και την ΝΑΥΤΙΚΗ Εβδομάδα στον Βόλο.

”Δεν μπορούμε να μην μεταφέρουμε αυτό που αφουγκραζόμαστε, ότι οι κάτοικοι της Μακεδονίας μας, νιώθουνε ότι αυτό που πάει να συμβεί δεν θα είναι για το καλό. Είμαστε σε μία ευαίσθητη περιοχή, αλυτρωτισμοί δεν υπάρχουν μόνο από την πλευρά των Σκοπίων. Αλυτρωτισμοί υπάρχουν και από την πλευρά της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Άρα θα πρέπει να αποφασίσουμε κάποια στιγμή πως θα σταθούμε απέναντι στους γείτονές μας, με τους οποίους οπωσδήποτε θέλουμε μία ειρηνική συνύπαρξη και θέλουμε τα Βαλκάνια να μην ξαναζήσουν εποχές που τραυμάτισαν και πόνεσαν πάρα πολύ” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: ”Η Μακεδονια είναι Ελληνική, αυτό πλεόν κανείς δεν το αμφισβητεί, φαίνεται πως έχει γίνει συνείδηση στη γειτονική αυτή χώρα, ότι όντως δεν έχουν καμία σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες. Τώρα πλέον θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδεχθεί και τι θα σημαίνει οποιοδήποτε όνομα για αυτούς”.

Για τους αναδόχους με πολιτικό γάμο ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: ”Τελικά φαίνεται στην πατρίδα μας ότι τα αυτονόητα γίνονται ζητούμενα. Πρόκειται για μία απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει παρθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τότε που προέκυψε το θέμα του πολιτικού γάμου, όπου φυσικά είπαμε το αυτονόητο, ότι όταν κάποιος αρνείται την τέλεση ενός Μυστηρίου δεν μπορεί να είναι εγγυητής της πίστεως, που θέλει τα Μυστήρια της Εκκλησίας ολοκληρωμένα και στο σύνολό τους”.

”Ο ανάδοχος είναι εγγυητής της πίστεως που θα λάβει αυτός που βαπτίζεται, επειδή δεν έχει την ηλικία να πει ο ίδιος το τι πιστεύει. Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει λάβει την ευθύνη να τελέσει τον εκκλησιαστικό του γάμο, όπως προβλέπει ως Μυστήριο Γάμου η Εκκλησία, δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτή την πίστη. Είναι αυτονόητο, είναι απλό, απορώ πως μερικοί κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν” πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου:

 

Related posts