27 Απριλίου, 2024

Κυκλοφορήθηκε η νέα «Πληροφόρηση»

Κυκλοφορήθηκε η νέα «Πληροφόρηση»

Κυκλοφορήθηκε η νέα «Πληροφόρηση», η διμηνιαία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, της περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2018.

Το πρωτοσέλιδο είναι αφιερωμένο στην  λαμπρή φετινή πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και στα πολλαπλά μηνύματα που εξέπεμψε ο λόγος του Ποιμενάρχου μας, με κυριότερο ότι σε καιρούς σαν κι αυτούς που διανύουμε, όπου εγκυμονεί ο κίνδυνος της διάσπασης και του διχασμού, «Η Ορθοδοξία είναι η ενοποιός μας δύναμη».

Ακολουθούν: άρθρο του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, με τίτλο «Πεντηκοστήν εορτάζομεν και Πνεύματος επιδημίαν»,

Άρθρο του Πρωτ. Γεωργίου Κουρκουβάτη, με τίτλο «Αλιείς μέσα στην θάλασσα των αιώνων»,

Κείμενο του Φιλολόγου Ιωάννου Πατρίκου – αφιέρωμα στον αείμνηστο Κυριάκο Νησιώτη,

Άρθρο του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, με θέμα «Η Λειτουργία που δεν τελείωσε ποτέ!»,

Αφιέρωμα στις δύο τελευταίες, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, Ιερατικές μας Συνάξεις.

Ακολουθεί οκτασέλιδο με ειδήσεις από τις δράσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας, στο παρελθόν δίμηνο, συνοδευόμενες από σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Στην νέα στήλη «Ιερατικά σημειώματα», ο Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς γράφει με θέμα «Ο αληθινός Θεός και το όνομά του». Το τεύχος ολοκληρώνεται με ολοσέλιδη αναφορά στο πρόγραμμα της Κατασκήνωσης 2018 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης» διανέμεται δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως imd.gr

Related posts