28 Απριλίου, 2024

Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας στο 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών στη Θεσσαλονίκη

Η Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας στο 3ο Φεστιβάλ Χορωδιών στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 13/6, η Παραδοσιακή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εκπροσώπησε επάξια την τοπική μας Εκκλησία σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε από την κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη στήριξη του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος», που έχει αναλάβει σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια της στήριξης των άγαμων και απροστάτευτων μητέρων.

Η συναυλία φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου «Αλέξανδρος», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα με τις διοργανώτριες, συμμετείχαν και οι Χορωδίες του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.

Η χορωδία μας, με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα αγαπημένων έργων που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα της Παράδοσής μας, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, δέχτηκε το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα του κοινού, και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, ως ένα πολλά υποσχόμενο παραδοσιακό σύνολο. Στο τέλος, αποδόθηκε στη Χορωδία Τιμητικός Έπαινος.

Τη Χορωδία μας συνόδευσε, εκπροσωπώντας τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Μπουρτζής.

Related posts