29 Μαρτίου, 2024

Στην Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Εύβοια ο Μητροπολίτης μας

Στην Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, συμμετείχε το διήμερο, 26-27/5, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Κατά την Αγιώνυμο Ημέρα, Κυριακή της Πεντηκοστής, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Αρχές της περιοχής και μέγα πλήθος προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής, ως εορτή της ενότητας, την οποία ιδιαιτέρως έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα. Παράλληλα, παρουσίασε τον Όσιο Ιωάννη, ως πρότυπο ενότητος με το Θεό και τον άνθρωπο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Νέου Προκοπίου.

 

(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου. Πηγή: εδώ)

Related posts