28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Πανηγύρεις Ζωοδόχου Πηγής

Την Θεομητορική εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 13/4. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Προσκυνηματικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Λόφο της Γορίτσας, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Βυζίτσης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Παναγιώτου Κολοφωτιά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Νεοχωρακίου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Ζωοδόχου Μετοχίου Αργαλαστής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερό Παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής Μυλοποτάμου Τσαγκαράδας

Ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Αναστασίου, στο γραφικό εξωκκλήσι που βρίσκεται στη φημισμένη παραλία του Μυλοποτάμου στην Τσαγκαράδα, κατεβαίνοντας στο δεξιό καλντερίμι. Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 8.00 π.μ. ως περίπου στις 10.30 π.μ. και θα ακολουθήσει λαϊκό πανηγύρι.

 

Related posts