19 Απριλίου, 2024

Δημητριάδος: ”Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς έναν Χριστό να πετροβολεί;” – Αναδημοσίευση από τη Romfea.gr

Δημητριάδος: ”Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς έναν Χριστό να πετροβολεί;” – Αναδημοσίευση από τη Romfea.gr

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” στον τηλεοπτικό σταθμό της TRT μίλησε σήμερα, Mεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος και Αλμυρού κ Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην συγκινητική συμμετοχή του λαού στις κατανυκτικές ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ιδιαίτερα της Μεγάλης Εβδομάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Είμαστε ένας λαός που όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή ξέρει που να απευθυνθεί, ξέρει που να στηριχθεί και πιστεύω και ελπίζω πως ξέρει και πως να ενωθεί”.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος τόνισε: ”Δεν θέλω να αποδυναμώσω κανέναν θεσμό, την κρίσιμη στιγμή ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ούτε εμείς θα γίνουμε πολιτικοί ούτε αυτοί εκκλησιαστικοί. Εμείς θα κρατήσουμε την προσευχή και την ευχή, θα κρατήσουμε το κήρυγμα της ελπίδας και της ενότητας και βεβαίως οι ηγέτες πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και θέλω να πιστεύω ότι όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα ο καθένας καταλαβαίνει ότι μετριέται με την ιστορία”.

”Όλοι πορευόμαστε με τα σφάλματά μας, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθούμε να είμαστε αυτό που ο Χριστός ήταν, και είναι. Και μέσα μας όλοι ξέρουμε τι είναι ο Χριστός. Γι’ αυτό κι εγώ πολλές φορές απορώ γιατί δεν μπορούμε να τον εκφράσουμε την στιγμή που εμείς τον κηρύττουμε” συμπλήρωσε ο κ. Ιγνάτιος.

”Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς έναν Χριστό να πετροβολεί; Έναν Χριστό να κατακεραυνώνει; Μόνον τους υποκριτές. Συγχώρεσε τους πιο αμαρτωλούς ανθρώπους, αυτό είναι το μήνυμα της Εκκλησίας, συγχωρώ” πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Ό,τι κάνουμε και ότι πούμε μετράει στις ψυχές των ανθρώπων και η ευθύνη είναι πάρα πολύ μεγάλη, ο λόγος σου να είναι παρηγορητικός, να είναι ελπιδοφόρος να είναι αυτός που θα δώσει το μήνυμα ότι η μετάνοια είναι δώρο Θεού, ότι ο Θεός μας θέλει όλους. Δεν μετράει η αμαρτία μετράει η μεγάλη μετάνοια και αυτό είναι που θέλει ο Χριστός. Είμαστε Εκκλησία των αμαρτωλών, αλλά που συγχωρούμεθα από τον Χριστό, γιατί ανέβηκε στον Σταυρό και γιατί αναστήθηκε. Αυτό είναι η Εκκλησία, δεν είναι των Αγίων. Γινόμαστε Άγιοι γιατί παίρνουμε την αγιότητα του Χριστού όχι γιατί το αξίζουμε”.

Related posts