29 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Ο Σταυρός και ο Άνθρωπος… – Παράσταση λόγου και μουσικής στο Πν. Κέντρο της Μητροπόλεως

Μια παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο « Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας την Παρασκευή 30/3 στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους , δημιουργούν μια μουσική παράσταση λόγου και μουσικής.

Θα ακουστούν εκκλησιαστική και κοσμική μουσική, δείχνοντάς μας ότι η Σταύρωση εισβάλει μέσα στην καθημερινότητα και την εμπνέει.

Μέσα στα κείμενα που γράφει και παρουσιάζει ο Νίκος Βαραλής, δ/ντής της «Ορθόδοξης Μαρτυρίας», του ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Δημητριάδος και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», θα γίνει προσπάθεια ανίχνευσης του τί σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων. Τί είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Θεός – Ιησούς Χριστός που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της αγάπης Του; Πώς το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.

Παρασκευή 30/3 στις 7:30μ.μ., στο Πν. Κέντρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Είσοδος ελεύθερη.

Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ, εδώ.

Related posts