29 Μαρτίου, 2024

Κυριακή των Βαΐων – Χειροτονία νέου Διακόνου – Η Ακολουθία του Νυμφίου

Κυριακή των Βαΐων – Χειροτονία νέου Διακόνου –  Η Ακολουθία του Νυμφίου

 

 Την είσοδό μας στα «Άγια των Αγίων» του Εκκλησιαστικού βίου, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα σηματοδοτεί η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, που εορτάζουμε στην επερχόμενη Κυριακή των Βαΐων (1/4). Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του κ.Σταύρου Κελέση, εγγάμου, 28 ετών, πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., πτυχιούχου Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και -έως πρότινος- Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Ακολουθία του Νυμφίου

 Το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων αρχίζει η περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στη διάρκεια της οποίας θα εξελιχθεί, μέσα στον λειτουργικό και υμνολογικό κύκλο της Εκκλησίας, η πορεία του Κυρίου προς το Πάθος και την Ανάσταση.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Τοπικής Εκκλησίας την Κυριακή των Βαΐων, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Την Μεγάλη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

2η Ακολουθία του Νυμφίου θα τελείται στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, από τις 9.15, έως τις 11μ.μ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Iερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος μπορείτε να το δείτε εδώ.

Related posts