19 Απριλίου, 2024

Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην Αγιά

 

Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με αφορμή την εορτή της Συνάξεως του Ιωάννου του Βαπτιστού, παρουσία του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντωνίου Γκουντάρα και πλήθους ευλαβών ενοριτών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «με την εορτή του Τιμίου Προδρόμου ολοκληρώνεται ο κύκλος των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου, στις ιερές ακολουθίες του οποίου η συμμετοχή του λαού μας ήταν πληθωρική. Οι γιορτές αυτές ήταν η απόδειξη της πίστεως των Ελλήνων, που είναι η ενοποιός μας δύναμη. Εύχομαι η νέα χρονιά να έχει λιγότερα προβλήματα, να μας κρατήσει ενωμένους μπροστά στα εθνικά μας διλλήματα, γιατί η εποχή είναι κρίσιμη».

 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς. Στην ακολουθία έψαλαν οι μαθητές του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, που εδρεύει στην πόλη. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την ευαρέσκειά του για την λειτουργία και την πρόοδο του παραρτήματος και συνεχάρη τους υπευθύνους για το έργο που επιτελούν.

Related posts