28 Μαρτίου, 2024

Τελευταια Νεα

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει και φέτος την κορυφαία Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή προ Χριστού Γεννήσεως (24/12), θα τελεστεί η προεόρτια πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στις 6μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτ. Αθανάσιος Μακαντάσης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

Χριστουγεννιάτικη Αγρυπνία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, στις 8.30μ.μ. και στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου, στις 10μ.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Χριστουγεννιάτικη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τις 5 έως τις 8.30π.μ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στις 9.30π.μ. θα ξεκινήσει 2η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, που θα απολύσει στις 11.30.

Την 2η ημέρα των Χριστουγέννων, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Μνήμη Αγίου Στεφάνου

Την Τετάρτη 27/12 η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, του Αρχιδιακόνου. Στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, (μετά τις  Αλυκές, θέση “Σωρός”), όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Related posts