03 Δεκεμβρίου, 2022

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Παντελής, εφημέριος Πινακατών – Τρισάγιο για τους Μακαριστούς Μητροπολίτες Μάνης Χρυσόστομο και Πενταπόλεως Ιγνάτιο

 

 

Εκοιμήθη το Σάββατο 11/11, σε ηλικία 77 ετών, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πινακατών π. Νικόλαος Παντελής.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε στις Πινακάτες το 1940 και αποφοίτησε από το τότε Εκκλ/κό Γυμνάσιο Βόλου.

Ήταν έγγαμος, πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς εννέα εγγονών και δύο δισέγγονων.

Το 1976 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αείμνηστο τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Τους πρώτους επτά μήνες της ιερωσύνης του υπηρέτησε ως εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Βυζίτσης και στην συνέχεια τοποθετήθηκε στην γενέτειρα του, τις Πινακάτες, όπου διηκόνησε μέχρι το τέλος της ζωής του, με απλότητα και συνέπεια, κερδίζοντας την αγάπη και τον σεβασμό των ενοριτών και των συνεφημερίων του.

Η εξόδιος Ακολουθία του π. Νικολάου θα ψαλεί σήμερα, στις 3μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πινακατών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 

Νωρίτερα, σήμερα, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, όπου τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του π. Νικολάου, αλλά και των δύο εκλεκτών Ιεραρχών, που εκοιμήθησαν τις προηγούμενες ημέρες, των Μακαριστών Μητροπολιτών Μάνης Χρυσοστόμου και Πενταπόλεως Ιγνατίου.

 

Related posts